Кубок України серед студентів з перетягування канату у приміщенні пройшов у Києві

2-3 грудня в спортивному комплексі «Меридіан» проходив Кубок України серед студентів закладів вищої освіти в приміщенні з перетягування канату.

Організаторами змагань виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату.

На змаганнях були присутні почесні гості, які вітали учасників заходу: президент Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату Володимир Кіба, начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Бобровник, Гетьман козацтва всієї України, Президент інституту права і суспільства, доктор філософії, професор Юрій Кармазін, завідувач кафедри фізичного виховання та спортивної підготовки Національного авіаційного університету Іван Вржесневський. А надихнула команди на боротьбу своїми запальними піснями під час відкриття змагань Заслужена артистка Автономної республіки Крим і Заслужена артистка України Ельзара Баталова.

 

Слід зазначити, що у згаданих змаганнях брали участь 15 чоловічих і 10 жіночих команд, що представляли  8 закладів вищої освіти України, зокрема м. Київ, Івано-Франківську, Львівську, Чернігівську, Житомирську області.

На цих змаганнях ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» команду чоловіків представляли: Бендик Віктор (Навчально-науковий Інститут мистецтв), Лазарович Іван (Економічний факультет), Мартинюк Віталій (Фізико-технічний факультет), Сокорчук Всеволод, Козловський Владислав (Факультет філології), та команду жінок: Яшан Марія (Навчально-науковий Інститут мистецтв), та студентки Івано-Франківського фахового коледжу Бабінська Адріана, Гуцуляк Марія, Качан Діана, Мурмилюк Діана. Супроводжував наших студентів представник команди доцент кафедри фізичного виховання Серман Тарас Васильович.

 

 

За підсумками змагального марафону студенти показали достойний результат.

Перетягування канату – командний вид спорту, який розвиває не лише спритність і витривалість, але й виховує командний дух. Радіємо за наших студентів, адже перетягування канату слугує відмінним засобом оздоровлення молоді та її залучення до занять фізичною культурою і спортом. Бажаємо подальших успіхів.

   

Дякуємо Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату за підтримку і розвиток студентського спорту в Україні!