Захід-реквієм «Небесна Сотня–Ангели Майдану»

На Педагогічному факультеті у форматі онлайн відбувся захід-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Ініціаторкою заходу виступила професорка кафедри педагогіки початкової освіти Оксана Цюняк. Співорганізатори заходу – доцентки кафедри педагогіки початкової освіти Світлана Довбенко, Марія Копчук-Кашецька; викладач, методист Івано-Франківського фахового коледжу Людмила Ликтей.

Окрім викладачів та студентів до заходу-реквієму також долучилися і випускники Католицької школи імені Василія Великого, Ліцею імені Миколи Сабата (Українська гімназія №1), Княгиницького ліцею та  гуртківці Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради. Загалом понад сотні учасників.

Захід супроводжувався мультимедійною презентацією та розпочався із музичної композиції студентки ІІІ курсу спеціальності “Початкова освіта” Івано-Франківського фахового коледжу Чобанюк Ірини «Над землею тумани». Третьокурсники педагогічного факультету (група ПО-32) та студенти коледжу (групи ПО-31, ПО-34) декламували поезії про Україну, рідний край, Героїв Небесної Сотні. Також прозвучали патріотичні пісні «Білі лебеді з перебитими крильми», «Пливе кача», «Мамо, не плач», «Небесну Сотню, Господи, прийми».

Хвилиною мовчання учасники заходу-реквієму вшанували пам’ять про загиблих Героїв Небесної Сотні та згадали тих Героїв, котрі  віддали своє життя за нашу свободу й щасливе майбутнє країни. З глибокою скорботою згадали студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Романа Гурика, котрий загинув 20 лютого на Євромайдані від кулі снайпера у скроню. Романові було 19. Таким  юним і відважним він залишиться назавжди в пам’яті нашої університетської спільноти.

“Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що Герої зробили для нас. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього. Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні у наших серцях. Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!”, – зазначила у своєму виступі організаторка заходу Оксана Цюняк.

На завершення заходу-реквієму заступниця декана педагогічного факультету, професорка Руслана Романишин подякувала організаторам та учасникам за те, що долучилися до ініціативи та закликала завжди пам’ятати і вшановувати наших Героїв.