Викладачі Прикарпатського університету імені Василя Стефаника прийняли участь в проєкті ЮНІСЕФ «ПОРУЧ»

02 червня в м. Івано-Франківську на базі спортивного комплексу Академії НФК «Ураган» відбулась перша сесія проєкту психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом “ПОРУЧ”.

Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – “ПОРУЧ”, який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. “ПОРУЧ” передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття з елементами футболу.

У першій сесії даного заходу прийняли участь 30 дітей з різних куточків України, які через лихоліття війни в даний час опинились на Прикарпатті.

Спортивні майданчики були розділені на зони, де почергово діти займались з психологом, грали у рухливі ігри з футбольним тренером, та займались із медичним волонтером щодо того як справитись із різного роду травмами.

На трьох локаціях своїм досвідом з дітьми ділились: Микола Васильків (асистент кафедри фізичного виховання, локація «Спортивна»), Марія Тірон (асистент кафедри фізичного виховання, локація «Здоров’я та безпека»), Галина Васильків (провідний фахівець факультету філології, локація – «Територія безпеки. Сектор «педагог-психолог»).

Реалізація проєкту передбачає 40 сесій протягом червня-вересня 2022 року.